Kozmetika - Bőrápolás

Kozmetika ékszerek

A testékszereket már régóta alkalmazzák. Különböző piercingek ismeretesek, amelyeket az arc különböző részein használnak. Különböző anyagból készülhetnek és sok színben és formában is kaphatóak. A testékszereket behelyezés közben csakis egyszer használható steril branüllel helyezhetik be.
A piercingek megrendelésre való elkészítéséhez egy saját hozott ékszerre van szükség. Fontos tudnivaló az ékszer kiválasztásakor!
Ezek az ékszerek krómot, mangánt és nikkelt tartalmaznak. Akik a fémekre allergiásak, azok általában a nikkelre érzékenyek. A 300-as sorozatszámú ékszerek tartalmazzák a legkevesebb nikkelt, ezért ezt ajánlják a fémérzékenyeknek.
Ha a megfelelő helyen vásároljuk meg az ékszert, akkor biztosan kapunk információt az ékszerek anyagáról. Ismertek még a titán és akril anyagú piercingek is.
Ha először helyeztetünk fel ékszert, akkor figyeljünk arra, hogy az a lehető legegyszerűbb formájú legyen a gyorsabb sebgyógyulás érdekében.
Minden testékszerre vonatkozik az az állítás, hogy nem szabad sokat áztatni a vízben, a gyulladás, a behelyezés után enyhíthető sós vízzel és különböző gyulladáscsökkentő krémekkel és anyagokkal.